1. Anasayfa
  2. Mail Server

SMTP Hataları ve Reply Kodları Anlamları Ve Çözüm Yolları #1

SMTP Hataları ve Reply Kodları Anlamları Ve Çözüm Yolları #1
KodAnlamıNasıl Çözülür/Ne Yapılır
101Sunucu bağlanamıyor.Sunucunun adını(belki yanlış yazılmış olabilir) ya da bağlantı portunu değiştirmeyi deneyiniz.
111Bağlantı reddedildi veya bir SMTP akışı açılamıyor.Bu hata normalde yanlı yazılan domainn veya firewall kaynaklı uzak SMTP sunucusundaki bir bağlantı sorununu ifade eder.Yaptığınız tüm konfigürasyonları tekrar kontrol ediniz ve servis sağlayınıza sorun.
211Sistem durum mesajı veya yardım yanıtıSunucu hakkında daha fazla bilgi ile birlikte gelir.
214HELP komutuna bir yanıtSunucunuz hakkında Sıkça Sorulan Sorular sayfasına işaret eden bilgiler içerir.
220Sunucu hazırBu bir hoşgeldin mesajı.Herşey çalışıyor.Sadece oku ve mutlu ol!
221Sunucu iletim kanalını kapatıyor. “Goodbye” veya “Closing connection” mesajlarıyla birlikte gelir.Posta oturumu sona erecek, bu da tüm iletilerin işlendiği anlamına geliyor.
250Tipik yan mesajı “Requested mail action okay completed”: sunucunun bir mesaj ilettiği anlamına gelir.Her şey işe yaradı ve e-postanız gönderildi.
251“User not local will forward”:Alıcının hesabı mevcut sunucuda değil, başka bir sunucuya aktarılacak.Bu normal bir aktarım işlemidir.
252Sunucu kullanıcıyı doğrulayamıyor, ancak yine de iletiyi iletmeye çalışacak.Alıcının mail hesabı geçerli fakat doğrulanamıyor. Normalde sunucu, mesajı kontrol edebilecek diğerine geçirir.
354Yan mesaj çok şifreli olabilir(“Start mail input end .”).DATA komutuna verilen tipik yanıttır.Sunucu, mailin “From” ve “To” detaylarını aldı ve body mesajı göndermeye hazır.
420“Timeout connection problem”:Mesaj iletimi sırasında sorunlar oluştuBu hata mesajı sadece GroupWise sunucuları tarafından üretilir.Mailin alıcının firewall’ı tarafında bloklandı veya donanımsal bir problem var.Servis sağlayıcınızla ile kontrol ediniz.
421The service is unavailable due to a connection problem:eşzamanlı bağlantı sınırının aşılması veya daha genel bir geçici sorun anlamına gelebilir.Sunucu (sizin veya alıcının) şu anda kullanılamıyor, bu nedenle gönderim daha sonra tekrar denenecek.
422Alıcının posta kutusu depolama sınırını aştı.Başka bir kanal aracılığıyla karşı tarafla iletişime geçip uyarabilirsiniz,posta kutusunda boş bir alan yaratmasını isteyebilirsiniz.
431Diskte yeterli alan yok ya da aşırı dosya yüklenmesi nedeniyle belek yetersizBu hata, belirli bir alana gönderilen çok fazla mesaja bağlı olabilir. Bir anda büyük posta çıkışı yerine daha küçük e-posta grupları göndermeyi tekrar denemelisiniz.
432Tipik yan mesajı:”Alıcının Exchange Server gelen mail kuyruğu durduruldu.”Bu bir Microsoft Exchange Server’ın SMTP hata kodudur. Daha fazla bilgi almak için onunla iletişime geçmelisiniz: genellikle bir bağlantı probleminden kaynaklanır.
441Alıcının sunucusu yanıt vermiyor.Alıcının gelen sunucusuyla ilgili bir sorun var: sunucunuz tekrar iletişim kurmayı deneyecek.
442Aktarım sırasında bağlantı kesildi.Muhtemelen router’dan kaynaklanan tipik bir ağ bağlantısı sorunu: hemen kontrol edin.
446İleti için maksimum hop sayısı aşıldı: bir iç döngü oluştu.SMTP sağlayıcınızdan ne olduğunu doğrulamasını isteyin.
447Giden iletiniz, gelen sunucuyla ilgili sorunlar nedeniyle zaman aşımına uğradı.Bu genellikle sunucunuzun ileti için alıcı sayısı sınırını aştığınızda olur. Listeyi farklı bölümlere ayırarak tekrar göndermeyi deneyin.
449Bir routing hatası432 kodu gibi.yalnızca Microsoft Exchange ile ilgilidir. WinRoute kullanın .
450“İstenen işlem gerçekleştirilmedi – Kullanıcının posta kutusu kullanılamıyor”. Posta kutusu bozulmuş veya çevrimdışı bir sunucuya yerleştirilmiş veya e-postanız IP sorunları veya kara listeye alınmalarından dolayı kabul edilmedi.Sunucu, bir süre sonra iletiyi yeniden göndermeyi yeniden deneyecek. Her neyse, güvenilir bir IP adresi üzerinde çalıştığını doğrulayın.